Harmónia-Egység Stúdió

A HÉT GONDOLATA:

"Sose válj víztározóvá, mindig maradj folyó."

Osho

FAT akkreditációs szám: AL 1732 - Nyilvántartási (OKÉV) szám: 01-0531-06

A következő gyakorlat segítséget nyújt a nap végén, hogy megszabaduljon a napi stresszektől:


Üljön le egy székre, lábát tegye le a földre és ne keresztezze.
Kapcsoljon ki a következő percekre minden zavaró körülményt. Tegyen be a lejátszójába egy kellemes, lágy zenét, ha szereti. Az egyik tenyerét tegye a homlokára, a másik kezét, pedig ugyan abba a magasságba, hátra a tarkó tájékra.
Csukja be a szemét és vegyen mély levegőt. Kétszer háromszor lélegezzen egyenletesen és mélyen, s ha jönnek a gondolatok, ami figyelmét elfordítaná a gyakorlatról, akkor ne kapaszkodjon bele.
(A kezeit tartsa a homlokán és a tarkóján, ne engedje el a gyakorlat végéig. Meg kell tanulni, hogyan lehet a gondolatokat leállítani. Ezt csak koncentrációval lehet elérni, és ezt gyakorolni kell.)
Képzelje el maga előtt, azt az eseményt, amit nagyon fájdalmasan élt meg a mai napon. Lássa pontosan, színesben, mintha moziba ülne vagy a TV képernyőjén keresztül, figyelné. Érezze át mindazt, amit az érzékszervei rögzítettek azokban a pillanatokban.
Vetítse le az egész történetet maga előtt elejétől a végéig, úgy ahogy megtörtént. Ha a végére ért alakítsa át a történetet az elejétől kezdve, úgy ahogy Önnek a legjobb, és vetítse le magának.
Ha a végére ért, akkor lássa magát elégedettnek és jókedvűnek, és erről a képről készítsen egy fotót, rögzítse maga előtt. Ha ez meg van, akkor keretezze be, nézze meg milyen színű a képkeret, milyen a formája. Tegye egy olyan helyre, ahol mindig ráláthat és megerősítheti, ha ránéz. Vegyen egy mély levegőt és húzzon két vonalat felfelé a két szemöldöke közé az egyik hüvelykujjával.
Lassan nyissa ki a szemét és vegyen mély levegőt.


Most pedig gondolja át, hogyan is érez a történtekkel kapcsolatban. Ugye, hogy könnyebb?
Ne feledje: mindig van, más megoldás!


És még egy: minden, amit a képzeletében megalkot az, van és létezik, csak a szemét kell becsukni, és máris láthatja, ha rágondol. Más számára ez láthatatlan ez az Ön dimenziójában látható csak.
Ha meglátja az eredeti okot, és érzelmet rájöhet, hogy "Semmi sem az, aminek látszik!" - Illúzió!

Amennyiben felkeltettem érdeklődését, kérem hívjon fel: Bányai Edit 06 30 295 7727 vagy küldjön e-mailt: edit.banyai@esp90.hu