Harmónia-Egység Stúdió

A HÉT GONDOLATA:

"A kreativitásnak nincs köze a mennyiséghez, csak a minőséghez."

Osho

FAT akkreditációs szám: AL 1732 - Nyilvántartási (OKÉV) szám: 01-0531-06

Párkapcsolatok krízisei és mintáinkA szülők jelentik számunkra a mintát a társas kapcsolatainkban és szexualitásunk megélésében. Amit serdülő korunkban megtagadunk a szülői viselkedésekben vagy „játszmákban”, az válik fokozatosan az életfeladatunkká.
Minél kevésbé oldotta meg valaki élete válságait, annál nagyobb a házasságba hozott teher.
Épp az úgynevezett szerelmi házasságoknál mutatkoznak idővel a társunkon olyan tulajdonságok, amelyeket az ember saját magában ki nem állhat. Ezekről tudomást sem akarunk venni. Elhárító mechanizmusunk mélyen a tudatalattinkba száműzte ezeket az érzéseket. Ha mármost a társunknál jönnek elő ezek a minták, különösen dühítő és zavaró számunkra.
A magyar nyelv csodálatosan, fogalmazza meg: „a zsák megtalálja a foltját” vagy "az ellentétek vonzzák egymást". Azt a társat vonzzuk be az életünkbe, akitől "tanulnunk" kell.


Vizsgáljuk csak meg, hogyan oldották meg a szüleink a konfliktusaikat.
Hibáztatták egymást? Veszekedtek? Kiabáltak egymással? És a csata után valamelyik megsértődött és napokig nem szólalt meg, és ezzel büntette a másik felet? Vagy a békesség kedvéért valamelyik fél feladta saját nézetét és gondolatát? Ez lenne tehát az igazi megoldás az egyenrangú kapcsolathoz? A félreértések mindig ott kezdődnek, hogy a másik felelt tulajdonunknak gondoljuk. Valamelyik fél uralkodik a másik felett. Gondoljunk itt a „papucsférjekre” vagy a „házicseléd”-nek használt feleségre. Ezeket a szerepeket bizony otthonról hozzuk a családból. A szeretet az, ami itt sérül, mert félünk, hogy elveszítjük a biztonságot, amit egy párkapcsolatban megélhetünk.
Vajon szerelemmel házasodtunk-e? Vagy csak azt hittük, hogy szerelmesek vagyunk?
A szerelem az egy tudatállapot. Ilyenkor teljesen elfogadjuk társunkat olyannak, amilyen. Nem találunk hibát semmiben, nem is gondolunk ilyenre. A szerelmesek szeme olyan, mint a kisbabáké. Kitágult pupillájuk van. Teljesen átadják magukat, mert megbíznak a másikban. "Itt vagyok, tegyél velem, amit akarsz. Szeress, táplálj, ölelj!"
Nincs kérdés, nincs kérdőjel, nincs miért. Minden maga a tökéletesség.
Amikor már kritizálunk, ellentmondunk, hibáztatjuk, ott már nem szerelemről beszélünk.

Az Ego kezdett el működni. Minél nagyobb a különbség a két fél között, annál hatalmasabbnak kellett lennie a szerelemnek. Beleszeretni valakibe azt jelenti, hogy belemenni a rezonanciába egy közös szintre együtt, rezegni. Minél forróbb az eredeti szerelem, annál nagyobbak az érési lehetőségek egy kapcsolatban, de annál nagyobb annak az esélye is, hogy a kivetítés által a gyűlölet áldozata lesz a kapcsolat.

A múlt rögzült mintái meghatározzák az életünket, kételkedővé és hitetlenné válunk. A fájdalmaktól meg lehet szabadulni. Ha már átélt fájdalmas szakításokat, csalódásokat és éppen most találkozott egy új „lehetőséggel”, egy új partnerrel, akkor éppen itt az ideje, hogy ne a múlt határozza meg a jelen választását.

A kineziológiai módszerek segítséget nyújtanak a párkapcsolati konfliktusok megoldásában.


Amennyiben felkeltettem érdeklődését, kérem hívjon fel: Bányai Edit 06 30 295 7727 vagy küldjön e-mailt: edit.banyai@esp90.hu